Manap

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Több ezer magyar bojkottálta a rezsit: így csinálták, legálisan

Annak ellenére is évről-évre duplázódik a hazai háztartási méretű kiserőművek száma és kapacitása Magyarországon, hogy meglepően erős szabályozási és bürokratikus ellenszélben hasít az iparág. A jelentős bővülés egyrészt a technológia fejlődésével párhuzamos árcsökkenéssel, másrészt az olcsó finanszírozási lehetőségekkel magyarázható. Ez utóbbi a jelenlegi kamatkörnyezetben olyannyira igaz, hogy maga a beruházás után a havi átalányon megtakarított összeg több esetben nagyobb, vagy legalább akkora lesz, mint a megvalósításhoz igénybe vett hitel törlesztőrészlete.

Bővebben: https://www.penzcentrum.hu/otthon/tobb_ezer_magyar_bojkottalta_a_rezsit_igy_csinaltak_legalisan.1055443.html

Hogy tudnánk hatékonyan elraktározni a napenergiát? Majd a páfrány megmondja!

A sugárzó-füstölő erőművek megújuló energiákkal való kiváltásának legnagyobb problémája, hogy nem elég csupán elektromos energiává alakítani a nap, vagy a szél energiáját, de el is kéne tárolni azt valahogy, éjszakára vagy a szélcsend idejére. 

Bővebben: https://verde.444.hu/2017/04/03/hogy-tudnank-hatekonyan-elraktarozni-a-napenergiat-majd-a-pafrany-megmondja

Spórolni akarok! Milyen napizét rakjak a háztetőre?

Oké, 2017 van, a fosszilis energiahordozók kezdenek kimenni a divatból, mindenki Teslákkal furikázik, a Paksi atom ciki, a tőzsdén hasítanak a megújuló erőforrásokra építő cégek, mit tehetek, ha fel szeretnék ülni az egyre gyorsabban robogó zöldrendszámos szekérre? Ha az olvasóban is felmerült már ez a dilemma, akkor bízunk benne, hogy az alábbi kisokos segít eldönteni, hogy mitévő legyen.

Bővebben: http://index.hu/tech/2017/04/28/sporolni_akarok_milyen_napizet_rakjak_a_haztetore/

Éppen Áder János városában fuccsolhat be egy milliárdokkal támogatott napelemgyár

Akár szép gesztusként is értékelhető, hogy az EcoSolifer Kft. Csornát szemelte ki egy napelemgyár helyszíneként. Az üzemben 2015 vége óta 200 alkalmazottnak kellene termelnie. De még egyetlen ember éves energiaigényét sem fedezi az itt készült napelem.

Bővebben: https://444.hu/2017/04/28/eppen-ader-janos-varosaban-fuccsolhat-be-egy-napelemgyar-letrehozasa

Rosszabbul teljesített Magyarország a klímaharcban 2016-ban

Kis mértékben mérséklődött az Európai Unió országainak összesített szén-dioxid-kibocsátása 2016-ban 2015-höz képest. A csökkenés annak ellenére következett be, hogy az államok többségében - így Magyarországon is nőtt az emisszió.

Bővebben: http://www.portfolio.hu/vallalatok/fenntarthatovilag/rosszabbul_teljesitett_magyarorszag_a_klimaharcban_2016-ban.249575.html?utm_source=portfolio&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel_hirfutar

1. oldal / 169

Ön itt áll: Sajtószemle