A A A

A MANAP Iparági Egyesület (MANAP), a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) és a Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) elnöksége arról döntött, hogy a jövőben közösen küzdenek a megújuló energia magyarországi terjedéséért és közösen képviselik az iparági érdekeit a kormányzattal, jogalkotóval és más szervezetekkel folytatott tárgyalásokon és egyeztetéseken.

A három magyarországi megújuló energia szövetség, amelyek tagsága a magyar alternatív energiapiac többségét jelenti, megállapodott abban, hogy a jövőben egyeztetik stratégiájukat és közösen lépnek fel a megújuló energia magyarországi terjedéséért és közösen képviselik az iparági érdekeit.

Az elmúlt másfél évben a nagy horderejű, az iparág jövőjét jelentősen befolyásoló szabályozási kérdések kapcsán elkezdődött egy ad-hoc együttműködés a három szövetség között, amely folyamat 2021 tavaszára rendszeressé vált. A három szövetség vezetése felismerte, hogy a napjainkban folyó „energiaforradalom” előrehaladásával felmerülő kérdésekben közösek a céljaik és közösen hatékonyan tudnak dolgozni értük. 

2021 októberben formálissá is vált az együttműködés, a szervezetek a későbbiekben a közös céljaik elérése érdekében, különösen egy zöldebb jövő, a piac szabályozása, a magyar lakossági és vállalati szektor edukálása, és a nemzetközi együttműködések területén.

„Hisszük, hogy egységben az erő: bár mindannyian tagjainkat képviseljük, már tapasztaltuk, hogy közös fellépéssel sokkal hatékonyabbak vagyunk, mint külön-külön.” - nyilatkozta az együttműködés aláírása során Szolnoki Ádám, a MANAP elnöke.

„A magyar napelempiac és általában a megújuló energiaforrások elterjedése mindannyiunk közös ügye, ezen fogunk dolgozni tagjainkkal és az új együttműködésben egyaránt.” – tette hozzá Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke.

„A szél- és a napenergia nem versenytársai, hanem jó kiegészítői egymásnak: közös célunk, hogy minél nagyobb arányban képviseljék magukat a magyarországi energiamixben.” – mondta Lendvay Péter, a Magyar Szélenergia Ipari Társaság elnöke.

 

KÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE PDF-BEN

 

Budapest, 2021. november 4.

 

A tagság nevében:

Szolnoki Ádám
elnök
MANAP

Kiss Ernő
elnök
MNNSZ

Lendvay Péter
elnök
MSZIT

facebook_page_plugin

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

* indicates required
Felhasználási feltételek