A A A

Napelemes sajtószemle

Residential energy storage has become an increasingly popular feature of home solar. A recent SunPower survey of more than 1,500 households showed that about 40% of Americans worry about power outages on a regular basis. Of the survey respondents who are actively considering solar for their homes, 70% said they plan to include a battery energy storage system.

Read

Greek startup Tobea has developed a PV-powered platform for people with disabilities. The system consists of a fixed-track mechanism in which a moving chair can be shifted in and out of the water. It can be powered by conventional modules and relies on a battery supplied by a Greek manufacturer.

Read

Németországban már középiskolások azok a gyerekek, akik Angela Merkel kancellári kinevezése idején születtek. A stabilitás és kompromisszumkészség szobrának tekintett Mutti rekordnak számító, négy cikluson keresztül vezette az országot olyan krízishelyzetekben, mint a menekültválság, a koronavírusjárvány, és tett döntő lépéseket az egyre szorongató klímaválságban. 

Elolvasom

A klímakutatók véleményének tükrében nagy bajban vagyunk – mondta Áder János köztársasági elnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott exkluzív interjúban.

Elolvasom

A klímakutató az 59. Közgazdász-vándorgyűlésen beszélt arról, hogy már most mennyire kritikus szintre ért a klímaváltozás - de arról is, hogy az azt kiváltó fosszilis energiaipar leszerelése, bár rengetegbe kerül, megéri - anyagilag is.

Elolvasom

A hazai energiapiac jelenlegi legnagyobb kihívása többek között az időjárásfüggő megújuló alapú energiatermelés hálózati integrálása és a fogyasztói környezet energiahatékony átalakítása - hangzott el a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) 67. Vándorgyűlésének A kormány energia- és klímapolitikai célkitűzései között szerepel a 6000 MW-os napelemes villamosenergia-termelő kapacitás elérése 2030-ra. Azonban az ekkorra tervezett naperőmű-kapacitás várhatóan jóval korábban, 2025-re teljesül, ami jelentős kihívások elé állítja a hálózatüzemeltetőket.

Elolvasom

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) 67. Vándorgyűlésének központi témáját a villamosenergia-szektor alkalmazkodóképessége és annak műszaki, gazdasági és humán oldalának kihívásai adták, továbbá a rohamosan növekvő számú napelemek hálózatra gyakorolt hatása.

Elolvasom

facebook_page_plugin

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

* indicates required
Felhasználási feltételek