A A A

Napelemes sajtószemle

As a cleaner, more flexible, and more reliable fuel that supports intermittent wind and solar power, Natural gas is a centerpiece of climate and energy strategies put forth, including under President Obama Incredibly, Climate Week in New York City did not have a single “Energy Transition” event that focused on gas. 
Read

With the federal Investment Tax Credit phasing out, it’s a good time to take stock of the solar industry - both taking a look at where it has come from and where it is headed, especially in terms of innovation and evolving technology.

Read

Coal’s contribution to UK electricity generation fell to historic lows in the second quarter of this year, official government statistics have shown.

Read

The German government has acted to remove a key hurdle to solar growth, in a deal hammered out as pressure for bold climate policies builds in the country’s streets and legislative chambers.

Read

Eddigi legnagyobb, megújuló energiával kapcsolatos üzletét kötheti meg a Google. A tervek szerint tiszta energia, azaz szél- és napenergia felhasználásával biztosítják a cég energiaellátását a jövőben.

Elolvasom

Míg a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését tekintve Magyarország az Európai Unió azon kevés országa közé tartozik, amelyek nagyon jól állnak, addig az energiahatékonyságot és a megújuló energiaforrásokat illetően már korántsem ilyen kedvező a kép.

Elolvasom

Nem hoz a szója meg a búza, mert évtizedes mélyponton vannak az árak? Ültessünk napelemet! Az amerikai farmerek körében egyre terjed a fix bevételt hozó, ezért kockázatcsökkentő napelem “veteményezése”, így zöldít a kapitalizmus, a végén bele fogunk fulladni a rengeteg tiszta energiába.

Elolvasom

A franciaországi Cadarache-ban épül a világ első kísérleti fúziós erőműve, az ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor). Az építkezés jelenleg körülbelül 60 százalékos készültségű, a nemzetközi projekt résztvevői magyar közreműködéssel azon dolgoznak, hogy energiát lehessen előállítani a Nap energiatermelését modellező technológiával. Erre a fizikusok szerint a század második felében kerülhet sor.

Elolvasom

facebook_page_plugin

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

* indicates required
Felhasználási feltételek