A A A

Napelemes sajtószemle

A Kínával való együttműködés területeit és előnyeit is felsorolta a Híradónak adott nyilatkozatában Lantos Csaba energiaügyi miniszter. A kínai szakemberek besegítenek Magyarország zöldátállásába.

Elolvasom

A zöldenergia termelésére és tárolására ösztönző felhívás újabb szakaszába lépett, megtörténtek az első utalások. A legfrissebb adatok szerint már mintegy 11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Elolvasom

Egy berlini napelemes vállalkozás agri-fotovoltaikus (Agri-PV) rendszereinek teherhordó acél alkatrészeit megújuló nyersanyagokkal, len- vagy farosttal helyettesíti.

Elolvasom

A több hónapnyi csúszás ellenére a kifizetésben érintett minisztérium még egy kis türelmet kér, a Magyar Napelem Iparági Egyesület szerint rendszerszintű probléma áll fenn.

Elolvasom

Több száz vállalkozó hónapok óta vár arra, hogy az állam kifizesse a munkáját – erről panaszkodott egyikük az RTL Híradónak. Azt mondta, vissza nem térítendő, állami támogatásból telepítettek napelemet, hőszivattyút, vagy cseréltek ablakot, sokuk viszont csak az előleget kapta meg érte. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium háttérintézménye, az ÉMI a panaszaikra türelmet kért. A Magyar Napelem Iparági Egyesület szerint rendszerszintű problémáról van szó.

Elolvasom

Meghaladta a tízezret a kedvezően elbírált támogatási kérelmek száma a modern napelemes rendszerek telepítését támogató pályázaton. A mostanáig megítélt több mint 40 milliárd forint állami hozzájárulás a zöldenergia termelésében és tárolásában segíti a háztartásokat – közölte az Energiaügyi Minisztérium.

Elolvasom

Több, mint 10 ezer pályázat nyert pozitív elbírálást, 40 milliárd forint összértékben. A keret 75 milliárd forint.

Elolvasom

Tizenöt évvel ezelőtt álmodozók azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a nap hőjét felhasználó erőművük azonos költségen termeljen áramot a szénerőművekkel. Az álom megvalósult.

Elolvasom

facebook_page_plugin

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

* indicates required
Felhasználási feltételek