A A A

Napelemes sajtószemle

A 2018-as év számos, a napelem cellákat érintő változást hozott, de arról válhat nevezetessé, hogy a kínai tulajdonban lévő vállalatok jelenlegi pekingi megbízásuk részeként további stratégiai lépéseket tettek országuk gyártástechnológiai pozíciójának módosítása érdekében, csúcstechnológiát képviselő, globális erőmű gyártóként kívánnak megjelenni. 

NRGreport

A napelemek felszerelése egy házra nem kis feladat, és nem kis költség. Tartó rendszerek felállítása, illetve a táblák beillesztése komoly munka, arról már nem is beszélve, hogy beborítani vele az egész tetőt nem lehet, csak akkor, ha eleve úgy tervezzük meg a szerkezetet, hogy pontosan illeszkedjen a napelemekhez.

Köpönyeg

Hamarosan indulhat világ legerősebb árapályerőművének sorozatgyártása, ez pedig igazolni látszik azon várakozásokat, melyek szerint egy új iparág jöhet létre a technológia tömeggyártására. A klímaszempontok erősödésével a tengerek vízmozgásából megújuló energiát termelő technológia a globális energiaellátásban is számottevő tényezővé válhat; az Európai Bizottság várakozása szerint 2050-ben az EU áramfogyasztásának 10 százalékát már az "óceánenergia" fedezheti.

Portfolio

A tudósok áttörő eredményt értek el, miszerint a napenergia tüzelőanyag formában válhat tárolhatóvá. Bármennyire káros a környezetre, napjainkban is használjuk azokat a fosszilis üzemanyagokat, amelyek felhasználásával és elhasználásával nagymértékben hozzájárulunk a klímaváltozáshoz.

24.hu

Elszomorító, amiként az Orbán-kabinet meg akarja úszni az uniós klímacélok teljesítését, miközben túlzott fogyasztási előrejelzésekre hivatkozva, a német intézkedéseket félreértve, b-terv nélkül új atomerőművet tervez - véli az E3G nevű berlini szakintézetnél dolgozó Ámon Ada környezetvédő.

Népszava

 A várakozások szerint az elektromos autók és a zöldnek tekintett energiaforrások térhódításának eredményeként 2050-re egész Európa „bezöldül” és kizárólag megújuló energiát használ majd. Nincs azonban annyi lítium a Földön, amennyiből ennyi akkumulátort le lehetne gyártani. Hogyan tovább?

Infostart

 

Hét EU-tagállam, köztük Magyarország is elmulasztotta benyújtani a Nemzeti energia- és klímaterv (NEKT) első változatát az Európai Bizottságnak - értesült az Euractiv.

Portfolio 

According to provisional data from BloombergNEF (BNEF), global solar PV installations reached 109GW in 2018 as the cost of installing a megawatt of photovoltaic capacity fell 12%, which spurred markets outside China to increase installations.

pv-tech.org

facebook_page_plugin

Iratkozzon fel a MANAP hírleveleire

* indicates required
Felhasználási feltételek

A MANAP a MailChimp szolgáltatását használja.